Belépés
FõoldalKeresésOldalakNévjegyekRegisztrációBelépés
<< < < |<
Hírek
Autó-motor
Autó Szekszárd
Autó Dombóvár
Autó Sárospatak
Autó Paks
Autógumi
Autógumi Szekszárd
Autó Dombóvár
Autógumi Bonyhád
Autógumi Paks
Autógumi Sárospatak
Bútorbolt
Bútor Paks
Bútor Dombóvár
Bútor Bonyhád
Bútor Szekszárd
Temetkezés
Temetkezés Paks
Temetkezés Szekszárd
Impresszum

Kedvencekhez A LE-GYEN Kft-nél előtérben a csökkent munkaképességüek
2012-10-03 13:51:12

52 milliós Uniós támogatás segítségével valósult meg a beruházás Tamásiban 52 milliós Uniós támogatás segítségével valósult meg a beruházás Tamásiban
2012-10-03 13:51:12

A LE-GYEN Kft-nél előtérben a csökkent munkaképességüek

Lezsák Zsolttal beszélgetek, a LE-GYEN Kft üzemvezetőjével, ebben a szép új irodában, mely a cég beruházásán keresztül valósulhatott meg. Engedjék meg, a Kedves olvasók, hogy a beszélgetés tegező viszonyban folytatódjon, hiszen kapcsolatunk több évre nyúlik vissza.


Arold Péter: Köszöntelek kedves Zsolt! Mióta foglalkozik a cégetek koporsógyártással?

Lezsák Zsolt üzemvezető

Lezsák Zsolt üzemvezető

Fotó: Arold Tamás

Lezsák Zsolt: Szervusz, köszöntelek én is téged Péter. 1996 óta foglalkozunk kegyeleti termék gyártásával. A Kft az óta két telephelyen dolgozott, 7 évvel ezelőtt költöztünk vissza erre a telephelyre Tamásiba. Először, csak belföldre, illetve belföldi cégek kiszolgálásával foglalkoztunk. Ezt követően Németország és Franciaország felől kaptunk megrendeléseket. A francia oldalról két cég felé is szállítottuk termékeinket, valamint Írországi kapcsolatokkal is rendelkeztünk. Jelen pillanatban 25 fővel dolgozunk itt Tamásiban és magyar, szlovák, szlovén illetve német piacra szállítunk. Továbbra is tárgyalásokat folytatunk a régi francia partnerrel, amely jelen pillanatban az árról szól, de nem akarjuk elsietni a dolgot, hiszen mint ahogy azt az üzemcsarnok avatásán is mondtam, szoros kapcsolatunk van Thomas Pludra Úrral, a Pludra Frankfurt Gmbh tulajdonosával aki a napokban jelentette be, hogy megrendelését megduplázza, amiből kiderült, annyi munkánk lesz, hogy szerencsére bővíthetjük csapatunk létszámát és új kollegákat kell felvennünk.

Arold Péter: A befektetés Uniós támogatásból, magánerőből, vagy esetleg partneri segítségből valósult meg?


Lezsák Zsolt: Igen, a beruházás Uniós segítségből valósult meg, két project futott párhuzamosan egymás mellett, volt egy csarnoképítés és gépberuházás, amire az Uniótól 52 millió forintot nyertünk pályázat útján, továbbá volt egy másik pályázat, melynek alapfeltétele az volt, hogy csökkent munkaképességű alkalmazottakat kell alkalmaznunk, erre szerződtünk mi a munkaügyi központtal és ott 12 és félmilliónyi forint gépberuházási támogatást kaptunk. Ez a gondolat már régóta az elképzeléseink közé tartozott és most szerencsére találtunk hozzá egy pályázati lehetőséget is. A jövő hónaptól már 3 dolgozót fogunk ennek megfelelően szerződtetni és ők már kimondottan csökkent munkaképességűeknek való munkában fognak dolgozni.


Arold Péter: Ilyenkor merül fel bennem a kérdés, hogy most elértétek ezt a pontot 2012-re, van e további elképzelésetek a jövővel kapcsolatban?


Lezsák Zsolt: Igen, a jövővel kapcsolatban vannak terveink, bár kisebb elképzelések annál, amit most megvalósítottunk, mert ez a mostani projekt hitelállományunkat és anyagi helyzetünket egy kissé kimerítette, de tervezzük a telephely régi csarnokainak a felújítását és egy-két gép beszerzéséhez is szeretnénk pályázat útján támogatást nyerni.


Arold Péter: Kedves Zsolt! Köszönöm a riportot és további sikeres munkát kívánok a LE-GYEN Kft-nek!


Lezsák Zsolt: Köszönöm, és azt is, hogy eljöttetek.


Arold Péter temetkezes-info.

Fotó: Arold Tamás

Kedvencekbe | Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |

Tolna Online Hír

A Megye Hírei


Települések
Tamási
Dombóvár
Szekszárd
Dunaföldvár
Paks
Bátaszék
Kedvencekhez A LE-GYEN Kft-nél előtérben a csökkent munkaképességüek
2012-10-03 13:51:12


Tolna Online Hír

A Megye Hírei


developed by Centrumnet Systems